Logo: Arnhemsmeisje.nl Gewoon anders trouwen

De leukste plekken voor je huwelijksnacht, vrijgezellenfeest en bruiloft, van Bijzonder Plekje!

Ze is leuk, bruist van het enthousiasme en kent alle bijzondere plekjes in Nederland en Europa. Marleen Brekelmans van www.bijzonderplekje.nl gidst je langs de leukste en meest bijzondere plekjes voor jouw huwelijksreis, bruiloft, vrijgezellenfeest en vooral: de huwelijksnacht. Marleen: “Ik hoor zo vaak dat bruidsparen na hun huwelijksdag kiezen voor een beetje een saaie plek om te slapen, omdat dat vaak in combinatie met een zaal is. En dan denk ik altijd: Ooo, dat is toch zo jammer! Het moet toch juist een hele mooie nacht zijn op een bijzondere locatie als je zo’n leuke dag hebt gehad?”.

1. Hoe is bijzonderplekje.nl ontstaan?

Marleen: “Ik heb altijd in de reiswereld gewerkt, als Afrika & Midden-Oosten specialist. Daarvoor moest ik veel op reis om nieuwe plekken te ontdekken. Ik heb zodoende de hele wereld gezien en op de mooiste plekken mogen overnachten.
Toen ik dat soort plekken ook in Nederland en Europa ging zoeken voor onze eigen weekendjes weg, kon ik het allemaal net niet vinden. Totdat ik op Camping 3Akers in Noord Holland terechtkwam. Daar staan gezellige pipowagens en caravans en toen dacht ik: jeetje dít is het! Gewoon zo’n plekje waar je aankomt en helemaal blij wordt en je gelijk helemaal fijn voelt. Ik dacht bij mezelf: als er hier in Nederland al zo’n plekje is, dan moeten er gewoon veel meer zijn. Dus ben ik daar naar op zoek gegaan en gingen we daar ook overnachten, tijdens onze eigen uitjes. Ik realiseerde me: als ík dit zoek, dan zijn er vast nog zoveel meer mensen die dit ook zoeken. Dus ben ik gaan verzamelen en verspreiden. Ik vind dat het zoveel toegevoegde waarde geeft aan je weekend weg of je vakantie als je op een plek bent die bijzonder is.”

2. Wat is die toegevoegde waarde voor jou?

“Als je verblijft op een standaard plek, dan mis je heel veel kleine details. Je mist dat gevoel van passie en liefde waarmee een eigenaar zo’n plek runt. Dan ontbreekt die warmte, de persoonlijke aandacht. De bijzondere plekjes zijn ook plekjes waar je alleen maar hoeft te ‘zijn’ en niet elke keer denkt van ‘o ik moet wat gaan doen, ik moet wat gaan zien’. Maar waar je gewoon helemaal jezelf kunt zijn en tot rust komt.”

3. Hoe ga je op zoek naar al die bijzondere plekjes?

“Er wordt vooral gekeken naar kleinschaligheid, naar uitstraling en sfeer. Ik probeer alle plekken in Nederland te bezoeken om zelf te ervaren hoe het er is. Dat is niet altijd slapen, maar ook gewoon even langsgaan. En dan gewoon zelf ervaren hoe het daar is; voelen, proeven, beleven!”

4. Wanneer is iets een bijzonder plekje? Wat zijn jouw criteria?

“Dat is héél uiteenlopend. Het gaat natuurlijk van een hippe gepimpte caravan tot aan een designhotel in Noorwegen, dus daar zit niet één lijn in. Het zit ‘m in de kleinschaligheid, een unieke locatie, de uitstraling, de inrichting… maar wat vooral ook heel belangrijk is, is de persoon die achter dat bijzondere plekje zit. Het zijn stuk voor stuk bijzondere mensen die jouw verblijf nog weer extra bijzonder maken. Die jou ook het gevoel geven dat je bijzonder bent als gast. Dat is heel erg belangrijk.”

5. Wat zijn de meest bijzondere plekjes voor een huwelijksnacht?

“Er zijn heel veel bijzondere mogelijkheden: je kunt slapen in het stro, je kunt op een woonboot overnachten, heel bloemrijk op een bed van bloemen, in een bedstede in een pipowagen… daar zijn hele bijzondere locaties voor. Eentje wil ik graag uitlichten, dat is Hoeve de Witte Gans in België. Dat is net over de grens bij Zuid-Limburg. Die hebben een droomsuite met een hemelbed, een bad op pootjes en de douche is in hartvorm. Als je goed naar de vloer kijkt, zie je dat die gemaakt is van allemaal kleine hartvormige steentjes. Dat is natuurlijk echt op en top romantisch!”

6. En dat bed van bloemen dat je net noemde? Dat klonk ook wel érg aantrekkelijk…

“Jaaa! Dat is ‘Bed of Flowers’, ken je dat? Het is een bijzondere bed & breakfast hier vlakbij in Beuningen. De eigenaresse heeft alles met bloemen; de inrichtingen, behang, vaasjes verse bloemen. Het is heel kleurrijk, heel vrolijk en alles in stijl, het past precies. En het is ook zo romantisch daar.”

7. En als je in het buitenland trouwt, wat is dan dé locatie volgens jou?

“Dé top-trouwlocatie is voor mij de Hamilton Lodge in Zwitserland. Je kunt daar bovenop de berg trouwen. Het is een hip Heidi-hotel, het ligt op 2000 meter dus je kunt er alleen met een lift naartoe. Het is waanzinnig mooi ingericht met geweien, mooie kleden, mooie kussens. Als je foto’s ziet, snap je wel wat ik bedoel. Op 200 meter van de lodge af ligt zo’n wit kapelletje waar je kunt trouwen in zo’n authentiek Zwitsers bergdorpje. Volgens mij wordt het niet romantischer dan dat!”

8. Zijn er nog meer leuke locaties die jij kent waar je leuk kunt trouwen?

“Ik vind Camping 3Akers heel erg leuk om te trouwen en om dan gelijk daar te blijven slapen met z’n allen, gezellig met je vrienden en familie in die caravans. Het is ook echt een toplocatie aan het water. Je kunt het voor je bruiloft gewoon helemaal afhuren.
Bij De Kust in Katwijk heb je ook geweldige strandhuisjes waar het leuk is om te trouwen en waar je ook gelijk kunt blijven slapen. Dat is natuurlijk ook geweldig: trouwen met je voeten in het zand, eten aan lange tafels en dan allemaal blijven slapen.”

9. En als je wilt trouwen in een weiland?

“Daar houden wij zelf ook zo van; boomgaarden en weilanden. Een hele gave plek in een weiland is Koe in de Kost, dat is een nieuw concept bij Deventer. Je slaapt op de boerderij middenin het weiland tussen de koeien. En daar kun je natuurlijk lange tafels neerzetten en met z’n allen overnachten… want iedereen moet altijd blijven slapen bij mij! Dat lijkt me een toplocatie om zoiets te doen. En dan zit je dus echt tussen de koeien.”

10. Waarom moet iedereen altijd blijven slapen van jou? ☺

“Dat maakt het helemaal compleet. Wij hebben dat zelf ook gedaan; we zijn getrouwd in de kerk en daarna zijn we met z’n allen naar een boot in Kampen gegaan; zo’n authentieke Nederlandse vlootboot, de Admiraal van Kinsbergen. Daar konden 40 mensen op slapen. Daarbij hadden we ook de catering laten verzorgen en daarna konden we lekker allemaal de ‘kooi’ in! We zijn de volgende dag gaan varen, zeilen en uitwaaien. Dus we hebben met een intiem gezelschap een heel trouwweekend gehad. Dat was echt zo speciaal; je hebt meer aandacht voor elkaar. Je neemt dan niet aan het eind van de dag afscheid, maar kunt de volgende ochtend aan het ontbijt nog even nagenieten en napraten en dan pas naar huis.”

11. Weet jij nog een leuke plek voor een vrijgezellenweekend met je vriendinnen?

“Wat heel erg leuk is, is het Boheems Paradijs. Daar slaap je in allemaal van die kitscherige zigeunerwagens, echt een beetje tussen kunst & kitsch is dat. Klinkt goed hè! Er staan verschillende pipowagens bij elkaar en als groep kun je die afhuren. Gewoon samen koken, lekker ’s avonds bij het vuur zitten, helemaal een fijne sfeer.”

12. Is er een plekje ter wereld waar jij nog heel graag heen zou willen?

“Ik wil heel graag een keertje naar de Lofoten in Noorwegen. Voor de natuur, het landschap en – klinkt misschien heel dromerig – naar die mooie rode houten huisjes. Dat Scandinavische. Het lijkt me echt fantastisch mooi daar!”

13. Waar gaat jouw eerstvolgende reis heen?

“Komend weekend, naar de boerderij! Ik ga logeren bij Het Betere Boerenbed. Ze hebben grote safaritenten op boerderijen staan, die zijn authentiek ingericht. Het lijkt een verzameling van de kringloop; allemaal verschillende stoelen, beetje authentiek nog. Het idee is dat je teruggaat naar de basis. Er is geen elektriciteit, geen Wi-Fi, je kookt op hout en je stookt op hout, en dat op de boerderij. Het boerenleven gecombineerd met een stukje basis, zonder al onze prikkels. Én met mooi weer hè?”

14. Heb je nog toekomstdromen voor Bijzonderplekje.nl?

“Jazeker! Ik wil een boek gaan uitgeven, dat staat heel hoog op mijn verlanglijstje. En dat gaat er ook komen hóór. En ik wil nog graag eens een Bijzonder Plekje-event organiseren. Dus alle bijzondere plekjes, verzamelt op een bijzondere locatie en dan mensen verwennen met hapjes, drankjes en inspireren met alle bijzondere dingen die er zijn.”

15. We zagen ook op jouw site dat mensen tips in kunnen sturen als ze een bijzonder plekje kennen…

“Ja, als mensen zelf op een bijzonder plekje zijn geweest dat niet op mijn site staat, dan hoor ik dat natuurlijk gráág, zodat ik kan gaan kijken of het echt zo bijzonder is! Mailen kan naar info@bijzonderplekje.nl.”

1

Reactie op: De leukste plekken voor je huwelijksnacht, vrijgezellenfeest en bruiloft, van Bijzonder Plekje!

Reageer op dit bericht
25/03/2014 om 13:52

Marieke zegt

Supertof, ik wist niet eens dat er zulke plekjes waren in Nederland! Dat geeft me weer wat mooie ideeën voor weekendjes weg (en wie weet een toekomstige trouwerij…) =)

Bedankt!

Schrijf een reactie

Copyright
Deze site wordt auteursrechtelijk beschermd door Google Clean Service en Creative Commons.

Copycats opgelet! Het kopiëren van teksten en afbeeldingen van deze website is niet toegestaan. Bepaalde content mag wel worden overgenomen, mits er wordt gelinkt met bronvermelding. Zij die artikelen en beeldmateriaal van Arnhems Meisje overnemen, zullen in een aftandse villa (met heel veel spinnen) in Alphen aan den Rijn worden geplaatst alwaar zij in een trouwjurk van Maggie Sottero verplicht moeten luisteren naar het Greatest Hits album van Céline Dion en alle herhalingen van The Best of Jensen zullen moeten volgen.